|
Forum pszczelarskie - Pasieka Wędrowna Forum pszczelarskie - Pasieka Wędrowna |
 |
Gospodarka pasieczna - Prozba do chodowców...
Lipa Junior - 01.02.07, 18:21 Temat postu: Prozba do chodowców... Dziendobry wszystkim..chciał bym rozpaczac w ta wiasne chodowle pszczuł, jak mam rozpoczac. z góry dziekuje..
michalek1986 - 01.02.07, 21:18 Temat postu: Re: Prozba do chodowców... Czesc ja mieszkam nie daleko bo z siedlec jestem. Najlepiej zebys kupił kilka uli używanych z pszczołami od jakiegos starszego pszczelarza. Tak wyjdzie najtaniej. Musisz kupic podstawowy sprzet czyli dłuto, podkurzacz, kapelusz, miodarke itd. tego troszke jest. musisz wybrac typ ula i rase pszczólek. koszt wyniesie cie tego zakupu około 1500 zł np 4 ule. pozdrawiam mój mail jesli miałbys jakies pytanie michal.ksiezopolski@wp.pl pozdrawiam
Lipa Junior - 02.02.07, 08:21
Ule to ja mam juz załatwione a trzyzady chyba sa przynich.A ja chcem ok 2 uli zebym miał łatwiej.A jeszcze, jak mam sie nimi piekowac jak bede miał ich na wiosne???dzieki
a-d - 07.02.07, 13:49
Czytaj wszystkie fora pszczelarskie i gazety,oraz na bieżąco pytaj, to wszystkiego sie dowiesz. A najlepiej, jakbyś podpatrywał doświadczonego pszczelarza, który wszystki Ci wytłumaczy.
greg - 04.04.07, 20:06
Witaj
Ja zaczynałem od czytania zarówno gazet, ksiązek i foruw internetowych gdzie nie wstydziłem sie pytac. A poniewaz dalej mało wiem to dalej będe pytał. Niestety nie miał mi kto pokazac
greg
SKapiko - 06.04.07, 21:02
Prawdą jest że lepiej raz zobaczyć niż sto razy usłyszęć, ale najlepsza nauka to na własnych błędach
klajn123 - 08.07.08, 19:57
jak się dzieli rodziny na pół lotu
klajn123 - 08.07.08, 20:00
czy otej porze można jeszcze zrobić odkład i podać matke czerwiącą czy nie za pużno
jino2 - 16.07.08, 18:29
pod warunkiem że będzie odpowiednio silny i będziesz systematycznie go dokarmiał, to ma sens.
|
|