|
Forum pszczelarskie - Pasieka Wędrowna Forum pszczelarskie - Pasieka Wędrowna |
 |
Inne tematy - may po woli po zimie
knypa - 20.02.10, 20:41 Temat postu: may po woli po zimie cześć zima kończy się powoli była ciężka nie wiem czy też przezyły moje pszczoły
na odkrywanie i zaglądanie jeszcze nie czas... ale coś robić trzeba nie wiem jak sprawdzic cczy w ulu są oznaki życia słyszalem o że wkłada sie jakąś rurke i słucha ale nie wiem czy mam wyciągnąc beleczke czy wsunąć przez wylotek...
nie wiem czy mają dostatecznie pokarmu jest troszke osypu na dnie ula ale to normalne.
chciałbym pobać im ciasto cukrowe ale nie znam przepisu proporcji pi sposobu wykonania...
a co w wszych ulach słychać.?
marcinq00 - 20.02.10, 20:55
moim zdaniem najlepiej jest sprawdzic stetoskopem ja osobiscie sprawdzalem i jest ok najlepiej jest sciagnac ta koncowke a wezyk wsunac przez wylotek bardzo wyraznie wtedy slychac jak sobie "szumia"
dodam jeszcze ze w ubiegly czwartek tj 18 u mnie byl oblot nie wiem czy to dobrze czy zle bo sniegu jest jeszcze duzo i przczoly jako takiej pracy narazie nie maja
pozdrawiam Marcin
BoCiAnK - 21.02.10, 12:33 Temat postu: Re: may po woli po zimie
knypa napisał/a: | ..
nie wiem czy mają dostatecznie pokarmu jest troszke osypu na dnie ula ale to normalne.
chciałbym pobać im ciasto cukrowe ale nie znam przepisu proporcji pi sposobu wykonania...
a co w wszych ulach słychać.? |
Jeżeli masz obawy co do ilości pokarmu to oczywiście podaj ciasto na ramki ciasto miodowo cukrowe
tak ok 1 kg
|
|