Forum pszczelarskie- pasieka wędrowna
Regulamin •  FAQ •  Szukaj •  Użytkownicy •  Stats •  Rejestracja •  Zaloguj •  Galeria •  Download

Znalezionych wyników: 5
Forum pszczelarskie - Pasieka Wędrowna
Autor Wiadomość
  Temat: Pawilony pszczelarskie
waldek6530

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 18559

PostForum: Wędrowna gospodarka pasieczna   Wysłany: 28.01.13, 21:15   Temat: Re: Pawilony pszczelarskie
Gladzior napisał/a:
Witam,
czy ktoś w Polsce produkuje i sprzedaje pawilony pszczelarskie?

Pozdrawiam

Jeżeli by cię interesował na podwoziu z przyczepy ciągnikowej z 48 ulami na ramce wielkopolskiej ule tzw. szafkowe, wykonanie profesjonalne aczkolwiek ma już on trochę lat ale jest cały cza używany. W pawilonie tym znajduje się tez mini pracownia z ciekawą wiroweką aby odwirować miód na miejscu bo z pełnymi ramkami nie powinno się podróżować. Jeżeli by cie to interesowało to mogę dać nr telefonu. Pawilon ten jest w Płocku. Dwa lata temu cena była 20000 zł.
  Temat: Pawilony pszczelarskie
waldek6530

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 18559

PostForum: Wędrowna gospodarka pasieczna   Wysłany: 28.01.13, 21:10   Temat: Pawilony pszczelarskie
Od kilku lat siedzę na forach pszczelarskich ale nie spotkałem gdzieś informacji o producencie pawilonów pszczelarskich. W sprzedaży były oferty ale producentów nie spotkałem.
  Temat: Ceny cukru
waldek6530

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10186

PostForum: Inne tematy   Wysłany: 31.01.10, 11:35   Temat: Ceny cukru
Witam kolegów pszczelarzy !

Czy ktoś już zaopatrywał się w cukier do karmienia w 2010 roku. Jeżeli tak to proszę o informacje w jakich sklepach i w jakiej cenie udało się nabyć. Nikt nie chodzi codziennie do supermarketów a tam czasami bywają promocje, które trwają po kilka dni. Jeżeli ktoś posiada wiedzę a takich promocjach to wskazane by było aby dal halo na tym, forum - skorzystają z tego inni. Warto zwracać uwagę aby cukier będący w sprzedaży był I-szej kategorii.
  Temat: Pilne!!!
waldek6530

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 27694

PostForum: Gospodarka pasieczna   Wysłany: 20.12.09, 19:29   Temat: Pilne!!!
Zależy ile tych spadłych pszczółek było - bo jak kilka lub kilkanaście to nic dziwnego, po prostu osyp zimowy przez całą zimę biedą spadały na dennicę z wiosna je usuniesz albo same wyniosą. Gorzej jak to jakaś większa ilość.
  Temat: kiedy i jak pszenosimy
waldek6530

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 58378

PostForum: Wędrowna gospodarka pasieczna   Wysłany: 18.11.09, 20:36   Temat: kiedy i jak pszenosimy
Marcinie na pewno nie radziłbym robić tego teraz. Zrób to w następnym sezonie wiosną. A jak to lepsi fachowcy ode mnie ci opiszą. Pozdrawiam.
Mam również pytanie : ja muszę przemieścić ule nas odległość też ok. jednego km. ze względu na złośliwość moich podopiecznych - czy jeżeli będę je przewoził teraz przy temperaturze około 8 stopni i opadną w wyniku wstrząsów na dennice to czy się pozbierają w kłąb. Proszę o odpowiedzi.

Skocz do: