witam ja zakładam pasieke
czy ktosi wie jak u mnie w ogrodzie 2 miesiące stojom ale pusye ula i dajcie mi linka gdzie domuwici ule prosze o pomoc dlaczego pszczoły jeszcze nie wlatują
czy ktosi wie jak u mnie w ogrodzie 2 miesiące stojom ale pusye ula i dajcie mi linka gdzie domuwici ule prosze o pomoc dlaczego pszczoły jeszcze nie wlatują
Witam, w ulu muszą być gotowe ramki, w końcu na czym pszczoły miałyby siedzieć po przylocie? Pszczoły (taki rój wielki) może się zlecieć najwcześniej pod koniec kwietnia, a najpóźniej na początku lipca. Po tym terminie, pszczoł już się nie roją i nie ma na co liczyć. Aby taki rój przyleciał musi być dookoła Ciebie jakaś pasieka, skąd mogłaby przylecieć rójka. Poczytaj trochę książek na wstęp, poszperaj w internecie. Tymczasem zapraszam Cie na aktywne forum http://www.pasiekapszczelarska.fora.pl/
Tam możesz podpytać każdego, na pewno każdy coś Ci doradzi. Na wiosnę proponuję Ci zakupić odkłady (czyli początki rodziny pszczelej) i dalej samemu prowadzić. Wystaw na forach ogłoszenie, że chcesz zakupić pszczoły, na pewno znajdzie się sprzedawca. Pozdrawiam, ander.
Michał, z jakiego Ty kraju jesteś? Po Twojej pisowni ciężko wyczuć...???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum