Witam. Ma pewien problem. Musze sie szybko dowiedzieć czy w tych ramkach na których pszczoły osadzają miód znajdują się tylko te druty lub sznurki czy jeszcze są tam jakieś plastry (czy pszczoły na tych drutach budują te plastry same czy na początku są tam zakładane jakieś pomocnicze plastry które im w tym pomagają.
Jeśli mnie nie rozumiecie nie rozumie to proszę napisać. Ja nie jestem pszczelarzem ale muszę to wiedzieć.
Proszę o szybką odpowiedź.
Na druty wtapia się węzę; to taki plaster z wosku bez zbudowanych komórek które pszczoły budują same. Oczywiście pszczoły potrafią same wybudować plaster ale nie byłby wpasowany w ramkę.
Czy o to Ci chodziło?
o co wam chodzi? o mocowanie węzy w ramki na druty ? to proste ;; bierze się prostownik do akumulatorów na 24v albo samemu zrobić , jak to wojsku robiło się buzałe do gotowania herbaty i wyprowadza się dwa przewody i dotyka się do druta 2 sek, i gotowe oto wam chodzi?
Artykuł o węzach pszczelich - warto zwrócić uwagę na to z czego jest wykonana i jest kilka innych czynników, którymi warto się kierować: http://api-inhalacje.pl/w...e/weza-pszczela.
No tak można samemu zakupić sprzęcik, tylko trzeba nadążać z produkcją w przypadku setki rodzin pszczelich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum