Po zeszłorocznych wichurach stał połamany kikut orzecha włoskiego.Postanowiłem zrobić z niego kłodę. Przedstawiam kilaka zdjęć ,ale zaznaczam że ul jeszcze wykończę .
Pokaz 026.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 567,17 KB
Pokaz 025.jpg
Plik ściągnięto 57 raz(y) 689,15 KB
Pokaz 024.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 646,93 KB
Pokaz 023.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 590,45 KB
Moja pasieka:Pasieka wędrowna,150 rodzin w ulach1\2dadant,miody odmianowe,SPECJALNOść-MIODY LIPOWE
Wysłany: 10.11.08, 12:44
edy napisał/a:
Orzech włoski ma w sobie olejki eteryczne to nie będzie przeszkadzać ??
Witam
Mysle ze te olejki eteryczne nie beda przeszkadzac, wrecz przeciwnie moga pomuc w walce z varoza, waroza nie lubi wlasnie olejkuw eterycznych np. zawartych w paskach tymolowych.
Pozdrawiam Dadant1967.
_________________ Pszczelarstwem zajmuje sie od 28 lat
buduje ule i eksperymentuje z pszczolami.
Wysłany: 10.11.08, 12:47
Re: ul kloda.
Ben napisał/a:
Po zeszłorocznych wichurach stał połamany kikut orzecha włoskiego.Postanowiłem zrobić z niego kłodę. Przedstawiam kilaka zdjęć ,ale zaznaczam że ul jeszcze wykończę .
Witam
Super ladna Kloda naprawde ladna wygieta forma, jeszcze wylotek i cacko gotowe.
Pozdrawiam Dadant1967
_________________ Pszczelarstwem zajmuje sie od 28 lat
buduje ule i eksperymentuje z pszczolami.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Witaj marcing00. Powyższy link Ci trochę wyjaśni.Docelowo powinna być w kłodzie dzika zabudowa.W tej chwili rodzinka jest na trzech ramkach 1/2dadanta postawione w pionie.
Na dzień dzisiejszy rodzinka ma się dobrze.
Moja pasieka:Pasieka wędrowna,150 rodzin w ulach1\2dadant,miody odmianowe,SPECJALNOść-MIODY LIPOWE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum