Forum pszczelarskie- pasieka wędrowna
Regulamin •  FAQ •  Szukaj •  Użytkownicy •  Stats •  Rejestracja •  Zaloguj •  Galeria •  Download
 


Poprzedni temat :: Następny temat
Kremowanie miodu.
Autor Wiadomość
ulik2004 



Wiek: 35
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 45
Skąd: Gorzyce
Wysłany: 31.01.09, 15:38
Kremowanie miodu.

Witam doczytałem się ostatnio o kremowaniu miodu, jednak nie mogę znaleźć konkretnych informacji z tego zakresu(może źle szukam). Jak ktoś posiada na ten temat wiedzę proszę o podzielenie się nią. Interesuje mnie jak przebiega ten proces i za pomocą jakich urządzeń. Z góry dziękuje:).

 


 
     
mendalinho 



Wiek: 44
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 10
Wysłany: 03.02.09, 12:50

Kremowanie miodu polega na łameniu jego struktury podczas procesu krystalizacji. A więc po wybraniu miodu gdy stoi w odstojniku za pomocą różnego rodzaju sprzetu miej lub bardziej profesjonalnego mieszasz mód co drugi dzien przez ok dwa tygodnie . W ten sposób miód po rozlaniu do słoików nie skrystalizuje ci na prawdziwy krupiec tylko bedzie miał konsystencje smalcu lub jAK KTO WOLI KREMU Z TĄD NAZWA.Sa specjalne maszyny do tego rodzaju prac które można kupic u różnych sprzedawców sprzętu pszczelarskiego ale większość ogranicza sie do kupna sprecjalnego mieszalnika który montuje sie np. na wiertarce. Pozdrawiam

 
     
jino2 



Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 212
Wysłany: 11.02.09, 17:47

"aksamitny krem miodowy" Pasieka nr 6/2008 str 6,7,8.
proszę poczytać.
_________________
Andrzej

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by geman

Sprzedaż miodu z własnej pasieki. Gwarancja jakości!!!

Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12